Go to Australia they said, There will be sun they said

Sydney ligt alweer achter de rug, ook was het surf weekend zo voorbij. Niet dat ik nu kan surfen, nee hoor, in theorie lukt het me wel maar in praktijk lig ik veel te dobberen of te spartelen. Heb gelukkig het wel erg naar mijn zin gehad en heb veel plezier in proberen te surfen. Na het surfcamp ben ik afgedropt in een dorpje tussen Sydney en het surfcamp in Seals rock, genaamd Newcastle. Niet gigantisch veel te beleven, maar wel heel gezellig gehad met een groepje uit Engeland,  Canada en de USA. Ook het gratis Wild-Life park was erg leuk, Koala mogen aaien maar niet mogen vast houden.

Na Newcastle ben ik verder naar boven gereisd naar Port Macquarie, leuk havenstadje met mooie stranden. Na twee dagen wel weer verder gereisd naar de volgende locatie, Byron Bay. Het dorpje bestaat uit backpackers, iedere dag is het er feest. Hippies en hipsters lopen er samen met surfers en skaters. Maar iedereen drinkt wel gezellig samen bier of goon (boxwijn per 2 liter, goed recept voor een enorme kater). Byron bay is ook erg mooi met zijn vuurtoren en het meest oostelijke punt van Australië bij zonsondergang:

image

of zonsopkomst vanaf het strand:

image

Maar ben maar niet jaloers, van alle dagen dat ik er nu ben geweest waait het er vaak hard en is de lucht vies en grauw. Overdag mag ik dus de helft van de tijd hiervan genieten:

image

Gelukkig zijn er evenveel mooie zonnige dagen en komt er eindelijk regen uit die wolken. Vele branden zijn nu dus geblust en alles is eindelijk even goed nat en onbrandbaar! Heb vanuit de bus namelijk wel 2 kleine brandjes gezien en die zijn indrukwekkend genoeg.

Nu ben ik in Surfers Paradise en ga vanavond naar Brisbane. Nog twee stoppen volgen na Brisbane aan de oostkust: een Bushwalk in Noosa en Fraser Island. Daarna ga ik weer naar het zuiden vliegen.

2 comments to Go to Australia they said, There will be sun they said

  • Nina  says:

    Byron bay klinkt super! Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt. Nog heel veel plezier op de rest van je reis, maar dat gaat je denk ik wel lukken als ik zo hoor wat je allemaal nog gaat doen. Xxx Nina

  • beptermeer  says:

    In gran canaria was de lucht blauwer en de temperatuur met 26 graden ook zeer aangenaam maar ja jij ziet natuurlijk wel meer van de wereld als wij op de canarische eilandenrijk

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>