Kolibries en black widows

Kort na mijn aankomst in een hostel in Whistler Creekside ontmoette ik al een Nederlandse. Voor Merel was ik de eerste Nederlander in 3 maanden, voor mij in nog geen twee weken. De dag erop ben ik met haar de berg Whistler op gegaan met de whistler gondel. Na de gondel zijn we aan een tocht begonnen bergopwaarts tot aan de top. Het uitzicht dat we bij elke kilometer klimmen verdienden was adembenemend! De tweede dag op de namen we de peak to peak om vanuit berg Whistler naar berg Blackcomb te gaan en hebben we daar nog een kleinere tocht gelopen om naar de top van Blackcomb te komen.

Na een dat rust heb ik in mijn eentje een fietstocht naar de Nairn falls gemaakt. 30 bergafwaarts heen en toen 30 bergopwaarts terug.  Tussendoor genietend van de waterval die met enorm veel geweld het water lootst door een smalle doorgang. Terug in Whistler village lifte ik , zoals ik iedere dag al deed, weer terug naar creekside.

Ondertussen ben ik aangekomen in Lillooet waar ik op de wijngaard van een Nederlandse familie help bij het een en ander. Zo heb ik al een compostbak gemaakt, onkruid gewied en gras gemaaid. Ook heb ik bij hun werkneemster grote delen hekwerk geplaatst. Komende weken zal ik hier nog helpen. Maar dat wel met zo’n uitzicht:

image

20 comments to Kolibries en black widows

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>